Vam spušča boljer, zalogovnik? Kdaj ste nazadnje očistili vodni kamen?

Pošlji poizvedbo

Montaža boljerja

Montaža bojlerja je zelo pomembna, saj je pomembno pravilno in trdno vpetje bojlerja na steno. Primeri, ko stranke same nestrokovno montirajo bojler, se lahko tragično končajo. Stene so iz različnih gradbenih in starostnih kvalitet. Pri starejših in nekvalitetnih stenah se za montažo bojlerja uporablja poseben adapter, ki ga na štirih mestih pritrdim na steno in bojler obesim nanj. Pri montaži bojlerja na steno uporabljamo zidne vložke. Priporočljiva je uporaba lepil za dodatno učvrstitev zidnih vložkov. V primeru, da montaža bojlerja ni mogoča na noben način, steno prevrtam in bojler pritrdim z uporabo navojnih palic. Stene po izvedenem postopku saniram z uporabo gipsa.

Čiščenje bojlerja in zalogovnikov vode

Čiščenje bojlerja je bistvenega pomena za pravilno delovanja bojlerja. Pri segrevanju vode se vodni kamen izloča na grelec bojlerja in pada na dno posode bojlerja. Ko kamen doseže višino grelca, bojler svoje funkcije ne more več opravljati. Pride do pregrevanja grelca ker grelec ne more normalno oddajati toplote, lahko tudi poči. Bojler ima tri varnostne sisteme: termično varovalko, termostat in varnostni ventil. Delovanje vseh treh elementov mora biti brezhibno.

Termostat skrbi za kontrolirano vklapljanje in izklapljanje grelca, varovalka v primeru pregretja grelec izklopi iz električnega omrežja, varnostni ventil pa v primeru pregretja vode v bojlerju preprečuje povišanje tlaka v posodi bojlerja, saj iz nje izpusti višek vode. Kadar kamen doseže višino grelca, termična varovalka na bojlerju grelec izklopi iz električnega omrežja. Lahko pa se zgodi, da varovalka grelca ne izklopi in električni tok teče po vodi ali celo po cevovodu. Voda se začne nekontrolirano segrevati, iz varnostnega ventila kaplja voda, iz pipe vre para, segreva se tesnilo na grelcu in se prežge.

S čiščenjem bojlerja podaljšamo življenjsko dobo bojlerja, saj iz bojlerja mehansko očistimo vodni kamen in s tem omogočimo nemoteno delovanje grelca. Izvedbe bojlerjev so dveh vrst: grelec je v vodi, grelec je v zaščitni cevi- suhi grelec in ni v kontaktu z vodo v bojlerju. V prvem primeru je potrebno čiščenje bojlerja vsaki dve leti, v drugem pa je čiščenje bojlerja potrebno izvesti na štiri leta. V obeh primerih pa je pogostost čiščenja bojlerja odvisna od uporabe bojlerja, ki je pri večji porabi tople vode večja.

Servis bojlerja in hranilnika vode

Prihranite Vaš dragoceni čas in prepustite mi nabavo in dostavo Vašega novega bojlerja in odvoz starega bojlerja!

Adaptacije kopalnic

Adaptacije kopalnic od ideje do izvedbe: napeljava, polaganje keramike, montaža kopalniške opreme…

services-tabs-139154408

Pred pričetkom adaptacije kopalnice je zelo pomembno, da si ogledamo vaš prostor in se pogovorimo, katera dela bo mogoče izvesti. Glede na dosedanje izkušnje vam lahko pomagamo tudi pri sami izbiri materialov od keramičnih ploščic, sanitarne keramike, bojlerjev ipd. Naredimo vsa dela od ideje do izvedbe.

KONTAKTNI OBRAZEC

Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca ali pa nas pokličite na telefon: 040/543-154. Z veseljem vam bomo odgovorili.

  IME*
  PRIIMEK *
  EMAIL NASLOV *
  TELEFON

  ZADEVA

  KAKO VAM LAHKO POMAGAMO?